Category Archives: Blog

Bewustnaarbeter.com

By | Blog | No Comments

ReddingsbrigadeEen jaar geleden kreeg ik de kans om praktijkruimte te huren in de Willibrordus Business Centrum (WBC) in Heiloo. Een historisch pand op een prachtige lokatie. Hier ben ik mensen gaan begeleiden die te maken hebben met onder andere conflictsituaties op het werk, opvoedkundige vraagstukken en begeleiding van ouders met een gehandicapt kind.

Na het eerste jaar in het WBC , merkte ik dat ik de kennis en vaardigheden miste om mijn praktijk verder op te bouwen. Ik werkte bijvoorbeeld nog steeds onder mijn eigen naam.

Ik ontmoette de Heilooër fotograaf Iwan Bronkhorst die naast fotografie, veel ervaring heeft in het opzetten van bedrijven, webdesign en content ontwikkeling. Ik vroeg hem mij te begeleiden bij het proces van professionalisering.

Na een intensieve periode van brainstormen, ‘coach-de-coach’-sessies en fotoshoots konden we spijkers met koppen slaan. Dit heeft geleid tot de verdere opbouw van mijn praktijk, waarbij de rode draad benoemd is in de treffende naam: Bewustnaarbeter.com.

Het proces van professionaliseren van mijn praktijk is een voorbeeld van waar bewustnaarbeter.com voor staat. Door hulp in te schakelen werd ik me bewust waar mijn ontwikkelingspunten lagen en kon ik deze kennis inzetten om te groeien naar een betere profilering van mijn praktijk. In dit traject heb ik opengestaan voor de ervaring en advies van een proffesional. Wat ook betekende dat ik tegengas kreeg en het niet altijd leuk en gezellig was. Want zonder wrijving geen glans. Het heeft geleid tot een nieuwe huisstijl en website.

Zo kunnen er momenten in je leven komen dat je rond blijft draaien op je eigen vierkante meter, omdat je vastzit of omdat je het niet meer weet. Sta open voor een andere kijk. Neem contact met me op, zodat ook jij je bewust kunt worden en dit kunt gebruiken om beter om te gaan met jouw situatie. Je hebt de stappen wel zelf maken en je hoeft het niet alleen te doen…

Groet, Bernadette